Poslednje Vesti


21 Jun, 2019

Ђоковић за РТС: Могу да победим свакога када сам на свом врхунцу


Ђоковић и Агут су поново одиграли неизвестан меч, а кључни детаљ одиграо се у трећем сету, када је Новак спасао брејк лопту у поену који је имао 45 размена удараца. 

"Нисам знао за тај податак. Сложио бих се да је то био ударац који је пресудио победу. Поприлично дуга размена по дијагонали, знао сам да ће да држи по дијагонали и чека моју грешку, а ја сам сачекао идеалан моменат и позицију да променим угао и да припремим паралелу која је ушла. Подигао сам ниво игре и био растерећен од тог момента. По квалитету игре последњи сет је био најбољи, врло сам срећан због још једног финала", изјавио је Новак.

Шпанац Агут је савладао Ђоковића два пута ове године, али Новак не мисли да је он неко против кога не жели да игра.

"Ја сам од њега изгубио 2 пута ове године, додуше на тврдој подлози, а оба меча која сам изгубио била су слична, где сам водио сет и брејк, а он се вратио. Данашњи меч је тако почео, поделили смо по сет и трећи сет се ломио. Кључно је било ментално сломити тај отпор, он је ушао у своју машину која је јако константна, прави мало грешака и људи га потцењују, први пут је био у полуфиналу Гренд Слема, али он је стално у 15 најбољих у свету. Ту заслужује да буде, поготово последњих годину и по дана, доста је напредовао и подлога му одговара. За мене је врло незгодан играч, али нема играча против којег не бих желео да играм јер сам свестан да могу да победим свакога када сам на врхунцу", додао је Новак.

Публика у Лондону поново је била наклоњена Новаковом противнику, што није изненађење за српског тенисера.

"То је добра припрема за финале. Играо сам са Федерером и Надалом финала на Вимблдону и имам позитиван скор, прихватам публику и противника, трудим се да будем у свом елементу и да одрадим оно што треба", закључио је Ђоковић.

Финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера игра се у недељу од 15.00 часова. 13 Jul, 2019

Делeгација Србије напустила састанак у организацији НАТО-а због наступа Приштине

 

У саопштењу се наводи да је приштинска делегација искористила састанак за покушај "промовисања независности такозваног 'Косова' и његових непостојећих институција".

"Овакав поступак реакција је делегације Републике Србије на наступ делегације Привремених институција у Приштини, јер је услов био да на наведеном састанку та делегација буде обележена само именом и презименом, посебно имајући у виду да је скуп организован од стране НАТО-а, који као организација не препознаје такозвано 'Косово'", наведено је у саопштењу. 

Прецизира се да је шеф делефације Привремених институција у Приштини, за кога није ни било планирано да се на скупу обрати, након што му је одобрено да се ипак обрати, уместо да говори о теми састанка, то време покушао да искористи за промовисање независности такозваног "Косова". Након тога је вођа српске делегације оштро протествовао и састанак напустио.

Састанак је, након напуштања делегације Србије, врло брзо и завршен.

"Напомињемо да је реч о незабележеном скандалу којим Приштина покушава да изазовe сукобе, као и покушају легализације стварања велике Албаније", закључује у саопштењу.13 Jul, 2019

"Фолксваген" преломио – нову фабрику гради близу Измира?

Не наводећи своје изворе, магазин је објавио да је надзорни одбор "Фолксвагена" у четвртак одлучио да изгради фабрику близу приморског града Измир на западу Турске.

У тексту се додаје да ће "Фолсквагенова" подружница "Шкода" бити један од брендова који ће се тамо производити.

Портпарол надзорног одбора "Фолксвагена" је изјавио агенцији Ројтерс да су планови у вези са новом локацијом потврђени, али да још нису финализовани, додаје поратл.

Акције "Фолксвагеновог" дистрибутера у Турској, компаније "Догус Отомотив", скочиле су данас чак за 11,6 процената, након вести које су пренели турсаки медији да је Катар, који има 17 одсто власничког удела у "Фолксвагену", апеловао на надзорни одбор да за градњу нове фабрике изабере Турску.

Србија, Бугарска и Турска су биле земље које је "Фолксваген" разматрао као могуће дестинације за нову фабрику.


Idi na vrh
Ovaj sajt koristi kolačiće. Nastavljajući da pretražujete sajt, pristajete na naše uslove korišćenje kolačića. Pročitajte više... uslovi kolačića.